2016-ban, GuinnessNagy hévvel jelentette be, hogy hagyományos receptje megváltozik, miután több mint 250 év vegán lett. Kötelező a kérdés, hogy a sör hogyan nem vegán? Nos, bár meglepetést okozhat, sok ipari sör összetevői közé tartozik egy állati eredetű termék: a halfark.
Fehérítőszer, amelyet hagyományosan sok sör előállításához használnak, bár egyre ritkábban. Ez egy olyan anyag, amelyet egyes halak úszóhólyagjából nyernek - az a szerv, amellyel kisebb-nagyobb mélységben lebegnek -, és amelyet a zselatinok előállításához használnak.
Szerepe a sörben fehérítőszerként szolgál az ital tisztázása érdekében. A 19. század egy bizonyos pontján úgy vélték, hogy a zavaros sör nem esztétikus, és ezt a terméket kezdték használni. A sör tisztításán túl tisztítja azt is, biztosítva, hogy az úszó maradék élesztő maradványai és maradványai gyorsabban leereszkedjenek az aljára, így a halfark felgyorsítja a gyártási folyamatokat, ami a nagyvállalatok számára mindig ellenállhatatlan volt.
Borban is
Bár ez egy olyan összetevő, amely nem jelent semmiféle veszélyt és nem befolyásolja a sör ízét, azok, akik vegán étrendet követnek és szigorúan követik az ilyen típusú részleteket, betekinthetnek a vegán sörök listájába az általa előállított listában. Barnivore.
A történelem mindenesetre megismétlődik a bor világában, ahol tisztázandó, sok esetben ezt a halfarkat vagy tojásfehérjét is használják. Azonban igaz, hogy egyre több pincészet fordul más zöldséges alternatívákhoz, és így büszkélkedhet a címkéjén, hogy 100% -ban vegán borokat készít.
A További információk kritériumok szerint
- A halászlé 10 előnye
- 6 könnyű hal és tenger gyümölcsei receptek Dukan Maria Martinez receptek
- A halak higanyára vonatkozó egészségügyi figyelmeztetések ezek az új ajánlások
- A legjobb halakat keresi Válassza ki ezt a teljes táplálkozási táblázatot
- 10 recept a tengeri keszeg számára, hogy meglepje a Gurmé hal szerelmeseit